Bloom agenda koppelen met Office 365

We hebben een belangrijke stap gerealiseerd in het koppelen met Office 365, en dat is het koppelen met de agenda van je Office account!

Na het inrichten van deze koppeling is het mogelijk om afspraken die je in Bloom vastlegt met je Outlook/telefoon agenda van Office365 te synchroniseren.

Voorbeeld: Je legt in Bloom je afspraak via een Afspraken tabel vast. Deze afspraken koppel je aan je relatietabel, waardoor je een lijst met afspraken hebt (menu-item ‘Afspraken’) , maar ook overzicht hebt van de afspraken bij een relatie (via een gerelateerde kolom ‘Afspraken’ onder het menu-item ‘Relaties’).

Nadat je de afspraak en de nodige gegevens zoals begin- en eindtijd onderwerp en locatie hebt vastgelegd, wordt de afspraak naar Office365 gestuurd, waarna je de afspraak in je agenda van Outlook en je telefoon kunt zien! Ook wanneer je de afspraak in Outlook verzet naar een uurtje later, wordt dit weer naar Bloom teruggeschreven en blijven de afspraken mooi actueel.

Op dit moment is de agendakoppeling nog niet zelf in te richten door gebruikers. De huidige versie is echter wel op aanvraag voor iedere Bloom gebruiker aan te zetten. Hiervoor zijn beheerdersrechten op jullie Office365 licentie nodig. De inrichting zal, afhankelijk van het aantal agenda-gebruikers, circa 2-4 uur duren.

Pagina’s conditioneel tonen/ verbergen

Voor de gebruikers met veel pagina’s per tabel: vanaf nu is het mogelijk om pagina’s conditioneel te tonen of te verbergen!

Stel: je wil het tabblad ‘debiteuren’ alleen tonen indien het daadwerkelijk een klant betreft, omdat je anders toch geen informatie op die pagina hebt staan. Omgekeerd wil je bijvoorbeeld bij leveranciers weer een pagina zien met de belangrijkste informatie betreffende deze relatie. Om voor alle relaties alle tabbladen te tonen is eigenlijk zonde toch?

Deze instelling wordt gedaan via de configurator bij pagina’s onder het tabje ‘geavanceerd’. Hier stel je in waaraan een pagina’s voldoet om te worden getoond.

Wellicht is dit wat te technisch om zelf te doen, daar helpt je vertrouwde Bloom-consultant je graag verder mee!

Met deze functionaliteit is Bloom alweer een stuk dynamischer geworden, omdat je per item alleen de relevante informatie kunt tonen.

Snel toevoegen van items

Voor de écht snelle invoeracties is er nu ‘Snel toevoegen’ als optie bij de pagina’s die het meest binnen je organisatie worden gebruikt.

In bovenstaande voorbeeld zijn het aanmaken van Agenda-items en Urenregistraties toegevoegd onder het plus-teken.

Zo kun je direct vanuit hier een item toevoegen, zonder eerst naar het menuitem ‘Agenda’ te gaan.

Inrichting is zeer eenvoudig, in de configurator kun je bij ‘Geavanceerd’ kiezen voor ‘Snel toevoegen’. Dat is alles! Dit kun je voor meerde pagina’s doen en die zullen dan allen onder het plusje bovenin te voorschijn komen.

Handtekening veld / tekenveld

Vanaf nu is er een nieuw veldtype op verzoek beschikbaar in Bloom: een handtekeningveld! Het is een heel eenvoudig veldje waar je met een touchscreen snel een handtekening kunt zetten.

Bijvoorbeeld als je Bloom gebruikt voor een digitale werkbon.

Via de configurator is dit veld eenvoudig toe te voegen aan je bestaande pagina’s zoals in het voorbeeld hieronder. Door op het prullenbakje te klikken maak je het veldje weer leeg.

Zodra je een handtekening opslaat wordt het als een afbeelding in de database opgeslagen.

Veel plezier met deze nieuwe functionaliteit!

Op aanvraag: emailkoppeling

Recentelijk hebben we de mogelijkheid toegevoegd om e-mail in Bloom te kunnen koppelen! Deze functionaliteit is vanwege de complexiteit nog NIET in de configurator beschikbaar.

We hebben daarom besloten om deze functionaliteit op aanvraag voor klanten in te richten. Wil je dus graag je email in Bloom kunnen archiveren, dan laat het je implementatiepartner vooral weten!

Wat kan het?

Voor alle gebruikers voor wie de koppeling is geactiveerd, wordt deze knop beschikbaar gesteld. Na het klikken zie je je EIGEN inbox met berichten, deze staan nu nog niet in Bloom.

Na het klikken op je postvak zie je je mailbox verschijnen.

Daardoor kun je zelf kiezen, welke mail je in Bloom wil archiveren. Je kunt direct op het ‘link’ knopje drukken of op het ‘oogje’. De laatst toont je de details van de email, inclusief de HTML inhoud.

Voorbeeld van een email die in HTML opmaak wordt getoond

En nu komt het mooie!

Omdat je Bloom kunt inrichten, zoals je wil, kies je zelf waaraan je email zou willen koppelen. Onderstaand voorbeeld toont het koppelen aan een contactpersoon, maar indien zo ingericht, kun je koppelen aan bedrijven, projecten, orders etc. Of natuurlijk aan een combinatie van deze zaken.

Een opgeruimde email inbox!

Zelf zijn wij voorstander van een lege mailbox en met deze koppeling naar Bloom is dit ook goed mogelijk. Je archiveert de emails die je wil bewaren EN delen en je kunt ze daarna veilig verwijderen, omdat een kopie ervan in Bloom is opgeslagen.

Autonummering

Klein maar fijn: sinds kort heb je de mogelijkheid om een veldje van het type autonummering te maken.

Hiermee wordt voor elke nieuwe regel die je aanmaakt (offertes, orders, servicemeldingen, etc) een nummer toegekend. Hierdoor kun je dus eenvoudig naar een nummer refereren.

Het aanmaken is heel eenvoudig via de configurator:

Tijdens het configureren kies je voor ‘Autonummering’ en bij Standaardwaarde vul je het ‘laatst gebruikte nummer’ in.

Na deze instelling zal Bloom automatisch het eerstvolgende nummer toekennen aan je nieuw aangemaakte items. In onderstaand voorbeeld zie je taken die middels autonummering een opvolgnummer krijgen.

Bij het aanmaken zie je dat het autonummer veld grijs blijft, omdat je dit niet handmatig kunt aanpassen.

Nieuwe nummerreeks?

Dat kan! Ga terug naar de configurator en vul daar bij het omcirkelde veldje in: 20200000 (het jaar 2020 en 4 nullen). Hierdoor krijgt het eerstvolgende item het nummer 20200001.

Snel bewerken is hier!

We hebben iets moois voor jullie toegevoegd: Snel bewerken! We hebben al geruimte tijd de mogelijkheid om snel een item aan te maken vanuit een lijst of gerelateerde set (bijv. een nieuwe contactpersoon bij een relatie).

Als je dit doet, schuift een schermpje over je huidige scherm, zodat je deze toevoeging snel kunt doen en toch op de plek kunt blijven waar je was.

We vroegen ons laatst af of het niet handig zou zijn als je dit ook voor bestaande items kunt doen. Als je bijvoorbeeld een mobiel nummer aan wilde passen bij een contactpersoon moet je echt op de persoon klikken en daarmee het scherm verlaten waar je was, om na het aanpassen weer terug te gaan.

Verschil tussen het blauwe pennetje en het klikken op de regel

Nu kun je simpelweg op het pennetje naast de regel klikken en het ‘snel bewerken’ scherm zal zich openen. Mocht je toch nog de ‘oude’ of gehele pagina willen openen, dan kun je op de regel zelf klikken.

We zijn benieuwd of je het ook zo handig vindt als wijzelf 😉

Bloom op je mobiel & een strakkere vormgeving!

De komende tijd zal Bloom een prettige toevoeging krijgen: de mogelijkheid om zonder al te veel trucs Bloom op je mobiel te gebruiken!

Subtiele wijzigingen voor een prettige mobiele ervaring

Daarvoor hebben we een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd waar jij als gebruiker mooi van profiteert:

  1. Op een mobiel heeft een lijst maximaal 2 kolommen. Hierdoor blijft het overzichtelijk.
  2. Je kunt nu zoeken op een mobiel toestel, omdat het zoekveld overal zichtbaar blijft
  3. Het menu bevindt zich in het ‘hamburger-menu’ rechtsbovenin. Na het klikken op het item wordt deze automatisch gesloten.

Er komt nog meer aan….

Dit is een van de eerste stappen om ervoor te zorgen dat jij straks overal en altijd met Bloom kunt werken. Vanzelfsprekend gaan we de komende tijd nog veel meer mooie toevoegingen doen, waardoor Bloom op een mobiel meer waarde zal gaan krijgen.

We houden je vanzelfsprekend via onze nieuwspagina op de hoogte!

Veel (mobiel) gebruiksplezier met Bloom!

Bloom juni update

We hebben al een tijdje geen nieuws meer geplaatst, maar dat gaat zeker veranderen! De afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk geweest met een aantal prachtige nieuwe functionaliteiten, waarover binnenkort zeker meer.

Maar naast deze kleine functies zijn er ook een aantal leuke nieuwe functionaliteiten toegevoegd die het leven alweer een heel stuk makkelijker maken:

Samengestelde kolom

Voorheen was het lastig om bijvoorbeeld een contactpersoon op te zoeken, omdat je vaak één veld voor de voornaam en één veld voor de achternaam gebruikt. Dit is natuurlijk ook erg praktisch in het gebruik, maar opzoeken van alleen een voornaam of achternaam is niet zo handig.

Daarom is er vanaf nu de samengestelde kolom. In de configurator is deze beschikbaar voor de beheerders van Bloom. Nu kun je dus een ‘zoeknaam’ samenstellen in Bloom, bestaande uit meerdere velden. Bijv. [Naam] [Plaats] [Postcode] ([Debiteurnummer]). Zo heb je een supervolledig zoekveld tot je beschikking waarmee je op de meest relevante informatie kunt zoeken!

Meerdere kolommen in gerelateerde sets en direct doorklikken naar een vervolgtabel

Tja, hoe omschrijf je soms ook iets? 😉 In een gerelateerde set kon je voorheen slechts één kolom tonen uit een opzoekveld. Nu kun je meerdere kolommen uit de achterliggende tabel tonen. Verward? In onderstaand voorbeeld hebben we acteurs aan series gekoppeld via een tussentabel (tenslotte kan een serie meerdere acteurs bevatten en een acteur in meerdere series spelen, dus gebruiken we een koppeltabel). Voorheen kon je alleen de achternaam van de acteur tonen, nu kun je alle velden uit de achterliggende tabel kiezen en koppelen.

Ook kun je meteen naar de acteurspagina in plaats van eerst naar de tussentabel te klikken.

Officiële lancering Bloom gepland in mei

In mei wordt Bloom officieel gelanceerd. Tot op heden hebben we onze eerste groep gebruikers met een vroege versie geholpen om processen te verbeteren, maar vanaf voorjaar 2018 zal dit op grotere schaal mogelijk zijn, door een groot aantal onderhuidse aanpassingen die we hebben gedaan.

Eenvoudig zelf schermen maken in Bloom

Met de aankomende release zal iedere gebruiker zelf schermen kunnen maken in Bloom, hierdoor heb je volledige controle over hoe jouw Bloom eruit komt te zien.