original_images/Bloom-hartje-mailchimp.jpeg
Posted on
28 maart 2018

MailChimp en Bloom: marketing geautomatiseerd

Onze koppelaars hebben een veelgevraagd functionaliteit gerealiseerd: MailChimp en Bloom. Dat is natuurlijk, mits goed ingezet een gouden combinatie.

Als je je Relaties in Bloom hebt staan, kun je op basis hiervan (of een beperkte selectie hiervan, bijvoorbeeld debiteuren, klanten met kenmerk X, etc.) je lijsten in Mailchimp aanvullen en actueel houden. Elke relatie wordt op basis van kenmerken aangevuld.

Zeer compleet!

Want we houden het niet bij de eenvoudige lijsten met emailadres, voornaam en achternaam. Maar we kunnen ook de vrije velden (bijv. bedrijfsnaam, vertegenwoordiger van de klant, hobby, etc. ) vullen met je zorgvuldig bijgehouden klantinformatie.

Maar ook daar houdt het niet op: we kunnen namelijk ook groepen aanmaken in Mailchimp, zodat je heel zorgvuldig je selecties kunt maken als je gaat mailen. Een klant voert bijvoorbeeld slechts een deel van je producten. Een groep kan hiervoor je selectie zo maken, dat je mailing voor de niet relevante producten niet bij hem terecht komt, waardoor de interesse in je nieuwsbrief niet zal dalen!

Nog meer? Jawel, mailingstatistieken in Bloom!

Want Mailchimp geeft ons de mogelijkheid om statistieken terug te halen. Zo kunnen we in Bloom bij onze relatie zien welke mailing hij heeft gehad en wanneer hij deze gelezen heeft en op welke links hij geklikt heeft. Dat is toch geweldig om te weten?

Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!