original_images/bloom-lancering.jpeg
Posted on
2 juli 2019

Bloom juni update

Bloom juni update

We hebben al een tijdje geen nieuws meer geplaatst, maar dat gaat zeker veranderen! De afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk geweest met een aantal prachtige nieuwe functionaliteiten, waarover binnenkort zeker meer.

Maar naast deze kleine functies zijn er ook een aantal leuke nieuwe functionaliteiten toegevoegd die het leven alweer een heel stuk makkelijker maken:

Samengestelde kolom

Voorheen was het lastig om bijvoorbeeld een contactpersoon op te zoeken, omdat je vaak één veld voor de voornaam en één veld voor de achternaam gebruikt. Dit is natuurlijk ook erg praktisch in het gebruik, maar opzoeken van alleen een voornaam of achternaam is niet zo handig.

Daarom is er vanaf nu de samengestelde kolom. In de configurator is deze beschikbaar voor de beheerders van Bloom. Nu kun je dus een ‘zoeknaam’ samenstellen in Bloom, bestaande uit meerdere velden. Bijv. [Naam] [Plaats] [Postcode] ([Debiteurnummer]). Zo heb je een supervolledig zoekveld tot je beschikking waarmee je op de meest relevante informatie kunt zoeken!

Meerdere kolommen in gerelateerde sets en direct doorklikken naar een vervolgtabel

Tja, hoe omschrijf je soms ook iets? In een gerelateerde set kon je voorheen slechts één kolom tonen uit een opzoekveld. Nu kun je meerdere kolommen uit de achterliggende tabel tonen. Verward? In onderstaand voorbeeld hebben we acteurs aan series gekoppeld via een tussentabel (tenslotte kan een serie meerdere acteurs bevatten en een acteur in meerdere series spelen, dus gebruiken we een koppeltabel). Voorheen kon je alleen de achternaam van de acteur tonen, nu kun je alle velden uit de achterliggende tabel kiezen en koppelen.

Meerdere-kolommen

Ook kun je meteen naar de acteurspagina in plaats van eerst naar de tussentabel te klikken.