original_images/sjabloon.jpeg
Posted on
17 januari 2020

Bloom agenda koppelen met Office 365

We hebben een belangrijke stap gerealiseerd in het koppelen met Office 365, en dat is het koppelen met de agenda van je Office account!

Na het inrichten van deze koppeling is het mogelijk om afspraken die je in Bloom vastlegt met je Outlook/telefoon agenda van Office365 te synchroniseren.

Voorbeeld: Je legt in Bloom je afspraak via een Afspraken tabel vast. Deze afspraken koppel je aan je relatietabel, waardoor je een lijst met afspraken hebt (menu-item ‘Afspraken’) , maar ook overzicht hebt van de afspraken bij een relatie (via een gerelateerde kolom ‘Afspraken’ onder het menu-item ‘Relaties’).

Nadat je de afspraak en de nodige gegevens zoals begin- en eindtijd onderwerp en locatie hebt vastgelegd, wordt de afspraak naar Office365 gestuurd, waarna je de afspraak in je agenda van Outlook en je telefoon kunt zien! Ook wanneer je de afspraak in Outlook verzet naar een uurtje later, wordt dit weer naar Bloom teruggeschreven en blijven de afspraken mooi actueel.

Op dit moment is de agendakoppeling nog niet zelf in te richten door gebruikers. De huidige versie is echter wel op aanvraag voor iedere Bloom gebruiker aan te zetten. Hiervoor zijn beheerdersrechten op jullie Office365 licentie nodig. De inrichting zal, afhankelijk van het aantal agenda-gebruikers, circa 2-4 uur duren.